Wat is het doel van Stichting DelftBloeit?

De missie is: “Het vergroenen en verbloemen van terreinen, daken en muren in binnensteden.”

Dit gebeurt o.a. met het organiseren van pop-up bloemenvelden in Delft in samenwerking met Delftenaren en Delftse organisaties. Maar dat is niet alles! Achter de schermen denkt DelftBloeit na over andere initiatieven om haar doelen te bereiken, en hier worden ook al stappen voor ondernomen.

Stichting DelftBloeit heeft vele ambities om deze stad groener en bloeiender te maken. Minder steen, asfalt of braakliggende velden, maar meer planten, bloemen, bomen, kleur! Door middel van onze projecten kunnen we de stad tijdelijk óf langdurig vergroenen. We hopen dat deze initiatieven zorgen voor inspiratie bij de omwonenden en bezoekers, maar ook bij de jeugd die we bij de projecten betrekken.


Hoe is Stichting DelftBloeit ontstaan?

De Stichting is opgericht bij het realiseren van het eerste tulpenveld aan de noordkant van Station Delft. Dat is ontstaan als burgerinitiatief van Simon Huiberts, maar bleek meer voeten in de aarde te hebben dan gedacht. Simon heeft daarop de stichting opgericht, om precies te zijn op 17 januari 2018.


Wie vormen het hart van Stichting DelftBloeit?

Het bestuur bestaat uit Frans Geerlink (voorzitter) en Simon Huiberts (penningmeester & secretaris). Zij stellen zich graag aan je voor.

Verder is Lenie Huiberts onderdeel van de kern van DelftBloeit en heeft de stichting een klein aantal vaste vrijwilligers.


Hoe kan ik Stichting DelftBloeit helpen?

Alle hulp is welkom! Zoals:

  • Vrijwilligers (op diverse vlakken)
  • Financiële steun
  • Tips: weet je een locatie die nog wacht op de eindbestemming en kan die buurt wel wat kleur en fleur gebruiken? Stuur een e-mail naar Stichting DelftBloeit met de details en wellicht wordt dat ons volgende tulpenveld!
error

Op de hoogte blijven? Volg ons!