Het is volop zomer op de Papsouwselaan, ter hoogte van de Industriestraat. Daar kun je namelijk genieten van een vrolijk veld vol zonnebloemen! Ze zijn geplant door stichting DelftBloeit, die in de lente al zorgde voor een tulpenveld op deze plek. De buurtbewoners hebben de zonnebloemen geadopteerd en zorgen er nu voor.

Kunstwerk komt tot leven

Na het planten van de pitten brak een periode van droogte aan, waardoor de plantjes niet goed wilden groeien. Gelukkig ligt er een sloot naast het veld, waar met behulp van een pomp op zonnepanelen water uit gepompt kon worden. Op het veld staat ook een kunstwerk: een enorme vaas met bloemen. Deze is passend omgedoopt tot waterreservoir, zodat er altijd voldoende water voor handen is om de planten water te geven. Hoe handig!

Buurtproject

Met een kraan op het veld bleef er nog één probleem over: Stichting DelftBloeit kon, met haar handjevol vrijwilligers, niet vaak genoeg water geven. Gelukkig boden de buurtbewoners uitkomst! Het veld is opgedeeld in 23 kavels die vol enthousiasme door de buurt zijn geadopteerd; zij verzorgen de bewatering als het niet voldoende regent. Zo werkt de buurt samen aan een prachtig resultaat.

“Ik heb ingetekend voor 3 kavels, maar wil best meer als er over is!” – aldus één van de adoptanten.

Meerdere koppen

De adoptieouders doen hard hun best voor hun veldje(s) en dat is goed te zien! Ondanks de droogte zijn de zonnebloemen de afgelopen weken uit de grond geschoten, en nu staat het veld in volle bloei. De meeste zonnebloemen hebben meerdere koppen, die nog niet allemaal uitgekomen zijn. We kunnen dus nog een flinke tijd genieten van deze zomerse pracht!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!