Het begon met een berichtje (van één van ons) in de krant met daarin -half verscholen- een oproep aan de bewoners van Delft om door te geven waar men graag één of meerdere  bomen geplant wilde zien. Tot onze verbazing kwamen er zoveel reacties op deze oproep dat op dit moment al 300 plekken zijn doorgegeven waar men graag bomen wil zien!

Hierdoor aangemoedigd heeft Stichting DelftBloeit een brief aan alle politieke partijen geschreven met de oproep om deze boomplaatsingen te steunen.
Ook het College van B & W reageerde positief op dit initiatief, natuurlijk met de nodige slagen om de arm. De betreffende wethouder (Martina Huijsmans) is vervolgens bedolven onder de mails met daarin alle 300 plaatsen waar men graag een boom geplant wil zien.
Ook konden we het niet laten om nog een paar extra plekken door te geven.

We weten dat er de komende jaren in Delft enige miljoenen euro’s gereserveerd worden voor vergroening en verduurzaming, dus wie weet gaat dit zowaar lukken.
Als dat zo is (we willen eerst bekijken hoe het met deze 300 plekken afloopt), dan willen we t.z.t. een grotere oproep doen aan de bewoners van Delft. Wie weet veranderen over een paar jaar stenige straten in groene boulevards!  

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!