Heb je ze al gezien, de eerste bloeiende tulpen van stichting DelftBloeit? Op het veld in Poptahof (Papsouwselaan) staat sinds een paar dagen een metershoog boeket tulpen: een vooraankondiging van de tienduizenden tulpen die binnenkort te zien zijn.

Simon Huiberts van stichting DelftBloeit vertelt: “De Delftsblauwe kop-en-schotels, die gemeente Delft op ons vorige veld had geplaatst, waren erg leuk. Helaas waren die niet opgewassen tegen een paar maanden buiten staan. Daarom hebben we een kunstwerk gemaakt dat we jaren kunnen hergebruiken. En zo is er in de wintermaanden voortaan ook al iets te zien op ons veld!” Het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door projectorganisatie Nieuw Delft.

In december gingen er 50.000 bollen de grond in op dit veld, en nog eens 100.000 op een veld 600 meter verderop in Voorhof (Martinus Nijhofflaan/Voorhofdreef). De tulpen beginnen overal al flink op te komen. Nu de lente zijn intrede lijkt te maken in ons land, zullen ze snel verder groeien. Nog even geduld dus en dan kunnen we weer genieten van de ‘Delftse Keukenhof’!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!