Na het prachtige tulpenveld afgelopen voorjaar konden we geen heel jaar wachten op een nieuw veld. De mogelijkheid deed zich voor, dus we dachten niet te lang na en plantten begin juni 20.000 zonnebloemzaadjes in het veld naast het tulpenveld. Alleen hadden we niet gerekend op zo’n hete droge zomer…

Niet gemakkelijk
Die droogte heeft het de planten niet gemakkelijk gemaakt. Wekenlang bleef het dan ook spannend of ze uit zouden komen. Simon Huiberts, oprichter en bestuurslid van Stichting DelftBloeit, wachtte dan ook niet op regen. Hij leende een sproei-installatie van Duurzaamheidscentrum De Papaver en zette die aan het werk. “Dat was een heel gedoe”, vertelt Simon. “Je moet uren sproeien per plek en het veld is groot. Ik zette hem dus ’s avonds aan en zette ’s nachts een paar keer de wekker om de sproeier te verplaatsen.”

Gestolen
Helaas bleek het te optimistisch om de installatie aan zijn lot over te laten; op een ochtend kwam Simon terug en was de pomp gestolen. “Toen wist ik het ook even niet meer”, verzucht Simon. “Je doet zo je best, maar als alles tegenzit is het lastig optimistisch te blijven.” Gelukkig lukte het hem de pomp te vervangen én viel er af en toe een voorzichtige bui. Dit deed de bloemen goed: Eind juli kwam de eerste zonnebloem tevoorschijn. Wat een opluchting! Een week later bleek het harde werk en doorzettingsvermogen niet voor niets te zijn geweest: aan alle kanten komen de bloemen uit en staan er honderden zonnebloemen dapper te wapperen in de wind. Eind goed al goed!

Meer bloemen?
Dit is het tweede bloemenveld van DelftBloeit, ondanks dat onze stichting nog maar 8 maanden bestaat. Ondertussen zijn we alweer druk plannen aan het maken voor het volgende veld. Of het weer tulpen worden, en waar? Houd ons in de gaten via Facebook of schrijf je in om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!