Woensdag 24 juni jl. ondertekenden Frans Geerlink namens Stichting DelftBloeit en Dirk van der Bijl namens Hogeschool Inholland Delft een intentieverklaring. Hiermee zetten beide partijen de eerste stappen naar een duurzame samenwerking, om Delft te vergroenen en te verbloemen.

Ontstaan van de samenwerking

Stichting DelftBloeit en Inholland Delft kwamen met elkaar in contact via het Delftse netwerk. Karin van Beckhoven, projectmanager bij Inholland Delft, ging bijvoorbeeld op zoek naar collega’s die DelftBloeit kunnen helpen met het vinden van een structurele duurzame oplossing voor het irrigatie-probleem. De bloemenvelden van de stichting komen namelijk regelmatig water te kort in droge periodes. De oplossing kwam via Fred Gardner, associated lector Innovatiemodellen Duurzame Energie: “Het irrigatiesysteem moet ontzorgen (automatisch ‘aangaan’ bij zon), goedkoop zijn (geen brandstof), stil (belangrijk in de openbare ruimte), duurzaam (gebruik natuurlijke bronnen) en het moet moeilijk te stelen zijn. Het ontwerpen en realiseren hiervan is een mooie stageopdracht voor een student Werktuigbouwkunde. Een student ‘Tuinbouw & Agribusiness’ kan meedenken en berekenen hoeveel H2O er per m2 nodig is.”, aldus Gardner.

Het vervolg

Uit gesprekken met Stichting DelftBloeit blijkt een aantal andere projecten prima door studenten van de opleiding ‘Landscape and Environment Management’ ondersteund kunnen worden. Daarnaast heeft DelftBloeit ook projecten die door studenten van andere Inholland-opleidingen zoals ‘Creative Business en Toerisme’ uitgevoerd kunnen worden. Al met al voldoende aanknopingspunten voor beide partijen om een duurzame en vruchtbare samenwerking aan te gaan.


Over beide partijen

Stichting DelftBloeit heeft als missie “het vergroenen en verbloemen van terreinen, daken en muren in Delft.” Door middel van diverse projecten worden Delftse wijken tijdelijk óf langdurig vergroend en/of verbloemd met de intentie om de omwonenden (vooral de jeugd) hierbij te betrekken.

Hogeschool Inholland heeft een breed scala aan opleidingen: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs. Het onderwijs is onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatie.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!