Tijdens het EK 2021 kleurde de Koepoortstraat oranje. Deze oranje vlaggen toonden aan Stichting DelftBloeit: dit is een straat met gemeenschapszin, maar we zagen ook een straat met heel weinig groen.

De uitdaging: Kan DelftBloeit proberen om in samenspraak met de bewoners deze straat te vergroenen?

Via een flyer stelden we onszelf voor, lieten zien met hoe het nu is en hoe het kan worden, met aansprekende foto’s met veel groen.

Op zaterdag 11 september gingen we midden in de straat zitten, bij onze beachflag, om met zoveel mogelijk bewoners van gedachten te wisselen.
Dat waren (waarom ook niet) gezellige gesprekken, en onze ideeën vielen in goede aarde: de straat-app werd vervolgens veelvuldig gebruikt, en veel bewoners staan positief tegenover dit initiatief.
Natuurlijk mag het niet te donker worden door bomen  en moeten fietsen en auto’s gestald kunnen worden in deze smalle straat, dus gemakkelijk wordt het niet.
En of er “Gentse Slingers” in de straat komen: dat is nog lang geen uitgemaakte zaak.

Door een paar bewoners is ondertussen een overzicht gemaakt met wat men zoal wel en niet wil. Binnenkort gaan we verder met de bewoners; wie weet kunnen we deze straat echt groener maken. Stichting DelftBloeit beschouwt dit project als een “pilot”: lukt het ons om met bewoners een totaalplan te maken en te verwezenlijken? En is de gemeente vervolgens bereid dit initiatief te steunen?

Wordt vervolgd….

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!