Nu het veld bij station Delft niet meer beschikbaar is, was het niet direct vanzelfsprekend dat Stichting DelftBloeit weer een tulpenveld zou oprichten. Het blijft echter een prachtige manier om Delft meer kleur te geven en iedereen te laten genieten van de natuur. Dus: we gaan dit weer een tulpenveld aanleggen! Sterker nog: we gaan dit jaar twee (!) velden verbloemen!

De velden liggen in de wijken Poptahof en Voorhof. Het ene ligt tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat; de andere 600m verderop op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef.

In totaal gaan er 150.000 bollen de grond in, geleverd door JUB Holland. Het zijn 14 verschillende soorten, dus dat zal een mooi divers plaatje worden! Maar zover zijn we nog niet, eerst moeten de velden voorbereid worden..

Hulp gevraagd!

Met name het Voorhof-veld ziet er nu nog niet (heel mooi) uit.. Gelukkig krijgen we hulp van leerlingen van de afdeling Groen van het Grotius College Praktijkschool. Zij hebben al veel afval en stenen opgeruimd, en helpen vrijdag weer met het verwijderen van onkruid. Dat is nog een hele klus dus we kunnen nog goed extra handjes gebruiken!

Kom je helpen? Kom dan vrijdag (22e) om 12.30u naar het Voorhof-veld (M. Nijhofflaan). Ook op zaterdag gaan we nog aan de slag en kunnen we alle hulp gebruiken (13-15u).

Bollen de grond in – samen met 300 (!) leerlingen

Tussen 25 en 28 november worden alle bollen geplant. Een flink deel machinaal, maar zoals ieder jaar komen basisschoolleerlingen de moeilijke randjes en hoekjes met de hand planten. Dit jaar komen de Parkschool, OBS de Horizon, de Eglantier en Monseigneur Bekkersschool ons helpen. Met de handen in de aarde, ontdekken hoe een bol eruit ziet, en dan (net als wij allen) uitkijken naar de bloeitijd! Een leuke en leerzame les voor de kinderen. Duurzaamheidscentrum De Papaver stelt de materialen beschikbaar die nodig zijn voor het handmatig planten. Zo zorgen we met elkaar voor een (hopelijk) prachtig resultaat!

Reminder: Ben je vorig jaar bollen komen uitgraven bij ons veld?
Vergeet ze dan niet te planten in de komende weken!

Dank

Naast bovengenoemde organisaties worden onze inspanningen mogelijk gemaakt en ondersteund door: Gemeente Delft, NieuwDelft, van der Vorm Vastgoed, Vorm.nl en Fonds1818. Hartelijk dank!!

Wil jij Stichting DelftBloeit ook helpen, financiëel of in de praktijk? Neem dan contact met ons op en/of kom naar ‘Veld 2’ op vrijdag 22 of zaterdag 23 november!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!