Afgelopen paaszaterdag was het met zo’n 3.000 bezoekers een gezellige drukte tijdens plukdag van stichting DelftBloeit. De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, opende het evenement:  “Ik wil de stichting heel hartelijk danken voor dit prachtige initiatief, waarvan zovele Delftenaren en bezoekers erg hebben genoten!”

In de afgelopen 2 jaar plantte stichting DelftBloeit 215.000 tulpen aan de noordzijde van station Delft. Sinds half maart stond het tulpenveld in volle bloei. Een prachtig gezicht! Op de plukdag, tegen het einde van deze bloeiperiode, konden bezoekers een bosje tulpen plukken voor één euro. Nadat de burgemeester het eerste bosje had geplukt, stroomde het veld vol met bezoekers. Ondertussen waanden zij zich in de Gouden Eeuw door de kostuums van Something Extra.

Afgelopen week kwamen de leerlingen van de Max Havelaar, Oostpoortschool en Montessorischool van Delft al terug om hún bloemen op te halen. Zij plantten eind 2018 een strook tulpen in op plekken waar de machine niet kon komen en kwamen nu hun verdiensten ophalen. “Een belangrijke natuurervaring, waarop in het leslokaal voortgebouwd kan worden,” aldus een leerkracht.

28 april: bollengraafdag

Volgende week wordt het veld teruggegeven aan projectorganisatie Nieuw Delft voor de bouw van Huis van Delft. Zonde natuurlijk om al die tulpenbollen in de grond te laten zitten. Daarom nodigt DelftBloeit iedereen uit om op zondag 28 april tussen 12 en 3 uur de bollen te komen uitgraven. Je mag hiervoor een vrijwillige bijdrage geven. De stichting gebruikt alle opbrengsten voor toekomstige projecten. Neem wél zelf je eigen schepje mee!

De toekomstplannen van DelftBloeit staan nog niet vast. “Behalve dat we door gaan met het vergroenen en verbloemen van de stad natuurlijk” zegt Simon Huiberts, oprichter van de stichting. Volg hen via www.DelftBloeit.nl, facebook en/of instagram om zeker te zijn dat je hun volgende project niet mist!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!