Na een aantal weken genieten van het prachtige tulpenveld bij het station van Delft was het zover: iedereen mocht (voor 1 euro) zelf een bosje plukken! Dit bleek zeer gewild: ruim 2000 mensen hebben een tulpentas gevuld. 

Om 11 uur opende wethouder Aletta Hekker het plukveld door een eerste bosje te plukken, begeleid door een Delftse variant op het lied “Tulpen uit Amsterdam”. Ondertussen stonden er al honderden mensen te trappelen om ook het veld op te mogen. Al snel waren de allermooiste tulpen weg, maar ook daarna bleven de bezoekers toestromen. Zelfs ruim na de geplande eindtijd bleven mensen komen, al werd het wel zoeken naar een mooie bos! ’s Avonds werd het veld omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop en draaide de Nederlandse film ‘Tulipani’. Een unieke gelegenheid!

En nu? Stichting DelftBloeit gaat op zoek naar een ander tijdelijk braakliggend veld om te vergroenen en verbloemen. De dagopbrengst van dit evenement komt hierbij goed van pas. Kom je volgende keer weer langs? Hou DelftBloeit in de gaten via social media of meld je aan voor onze updates!

Terugblik
In december 2017 gingen er 125.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Begin april staken de eerste tulpen hun kopjes boven de grond uit. Door het warme weer stond een week later het hele veld vol en 2 weken later waren de eerste tulpen alweer uitgebloeid. Gelukkig stond er nog genoeg moois tussen!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!