Stichting DelftBloeit zorgde de afgelopen twee jaar voor bloemenvelden bij station Delft. Eénmaal stonden er zonnebloemen en tweemaal kon je genieten van een prachtig tulpenveld. Nu dat veld niet meer beschikbaar is, heeft de Stichting het verderop in Delft gezocht. Uiteindelijk vonden ze dit jaar niet één, maar zelfs twee velden, waar deze week 150.000 tulpenbollen de grond in gaan!

Bollen verstoppen

Het ene veld ligt in Poptahof, tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat en wordt beschikbaar gesteld door Nieuw Delft; het andere ligt 600m verderop in Voorhof, op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef en wordt mede mogelijk gemaakt door VORM Bouw Bv en Van der Vorm Vastgoed.

Een flink deel van de bollen is machinaal geplant. Dat ging dit jaar extra bijzonder: de graszoden worden opgelicht en de bollen eronder ‘verstopt’. De grasmat gaat vervolgens terug op zijn plek en je ziet er (bijna) niks meer van. Tot de eerste tulpen in april hun kopjes boven het gras uitsteken!

Scholieren helpen tulpen poten

Zoals ieder jaar poten leerlingen van diverse basisscholen ook bollen met de hand, vooral in de moeilijk bereikbare randen en hoekjes van de velden. Dit jaar helpen ruim 200 kinderen van de Parkschool, OBS de Horizon, de Eglantier en Monseigneur Bekkersschool.

Met de handen in de aarde, ontdekken hoe een bol eruit ziet, en dan (net als wij allen) uitkijken naar de bloeitijd!

Een leuke en leerzame les voor de kinderen. Duurzaamheidscentrum De Papaver stelt de materialen beschikbaar die nodig zijn voor het handmatig planten. Verder hebben leerlingen van de afdeling Groen van het Grotius College Praktijkschool geholpen met het voorbereiden van de velden. Zo zorgen we met elkaar voor een (hopelijk) prachtig resultaat!

PlanetProof

Stichting DelftBloeit doet haar best om zoveel duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit jaar hebben bijvoorbeeld 35% van de bollen het milieucertificaat PlanetProof en het streven is dit percentage ieder jaar te verhogen. Ook zorgt de gekozen plantmethode voor een grotere biodiversiteit dan wanneer het bestaande groen volledig zou worden verwijderd.

Wachten

De laatste schoolklassen komen nog bollen poten en de paden moeten nog worden aangelegd, maar daarna is het wachten tot de natuur haar werk heeft gedaan. De 150.000 geplante tulpenbollen bestaan uit 14 verschillende soorten, dus dat zal een mooi divers plaatje worden. Wij kijken er nu al naar uit!

Hopelijk wordt het weer zo’n mooi tulpenveld als de afgelopen jaren!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!