Stichting DelftBloeit had de tijdelijke inrichting van het van Leeuwenkoekpark nabij het busstation (voor het Student Hotel) vergroend met plantenbakken en fruitbomen. Eind augustus moet alles weg want dan wordt gestart met de aanleg van de definitieve groenstrook tussen het busstation en de Westlandse weg.

Voor een nieuwe plaats voor de fruitbomen werd aanvankelijk gezocht in de openbare ruimte, maar op basis van de ervaringen in andere gemeenten is daar vanaf gezien. Fruitbomen in de openbare ruimte geven namelijk vaak overlast omdat gemeenten er niet op zijn ingericht het fruit te plukken en te verwerken. Het fruit blijft dan hangen en eindigt rottend in en onder de bomen.

Er is dus verder gezocht naar een nieuwe plek voor onze fruitbomen en dit is het schapenweitje langs ‘het laantje van Groenenwegen’ geworden. De bomen zullen blij zijn om in vaste grond te staan!

Zicht op de schapenwei met veel vrijwilligers.

Deze weide is in beheer van Natuurlijk Delfland en eigendom van de gemeente Delft; de schapen worden beheerd door de agrarische natuurverenging Vockestaert. De omringende bewoners steken hun handen uit de mouwen voor deze groene plek in de wijk. Het is een beschermde plek waar mensen niet zomaar bij kunnen, maar de schapen dus wel. Daarom moesten extra voorzieningen worden getroffen om te voorkomen dat de bomen het toch niet zouden halen. Met boompalen, boomband en stevig gaas staan ze nu hopelijk voor lange tijd verder te groeien en bloeien. De schapen en mensen kunnen er op afstand van genieten.

Leuk detail: de kostbare voorzieningen konden worden betaald dankzij oud wethouder Stephan Brandligt. Dit omdat Stephan zijn afscheidsreceptiepot doneerde aan de Stichting DelftBloeit. Bedankt!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!