De afgelopen maanden hebben we kunnen genieten van de prachtige tulpenvelden in Poptahof en Voorhof in Delft. Vorige week waren de bloemen echt uitgebloeid, maar daar lieten we het niet bij. We hadden nog zo’n 13.000 zonnebloempitten liggen en gingen dus snel aan de slag!

Frezen en planten

“Dat was nog een hele klus”, vertelt Frans Geerlink, voorzitter van de stichting. “De grond was keihard en er zaten veel stenen in. Die kwamen soms vast te zitten in de freesmachine en moesten er weer uitgewrikt worden.” Samen met vrijwilligers Simon en Giel zette Frans de schouders eronder en na 2 dagen waren de velden bewerkt. Met dank aan de pootmachine van de Groene Motor zaten de pitten al snel in de grond. Rondom het kunstwerk zijn daarnaast nog 140 geraniums geplant. “En nu moet het gaan regenen!”, verzuchte Frans. Maar dat deed het niet…

Kurkdroog

Na het planten wachtten de zonnebloemen tevergeefs op regen. Na een aantal dagen kwamen we in actie. “We hebben een waterpomp geleend van Duurzaamheidscentrum De Papaver, en mochten stroom gebruiken van de bedrijfjes aan de Industriestraat. Zo konden we met water uit de sloot het veld in Poptahof besproeien”, vertelt Simon Huiberts, oprichter van de stichting. “In Voorhof kregen we toestemming van de AH om de kraan van het parkeerdek aan de Martinus Nijhofflaan te gebruiken zodat we dat hele veld kunnen bewateren. Dat is geweldig, maar we hopen toch op een niet al te droge zomer, anders wordt het nog een hele klus om de Delftenaren te trakteren op zonnebloemen!”

Stichting DelftBloeit heeft de twee velden nog tot september in bruikleen, van Nieuw Delft en Van der Vorm Vastgoed. Hopelijk kunnen zowel de mensen als de insecten en vogels genieten van de zonnebloemen, voordat de velden weer overgedragen moeten worden!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!