Afgelopen week hebben scholieren van de Mgr. Bekkersschool, Basisschool de Horizon en OBS De Eglantier de laatste bollen geplant. Wethouder Hatte van der Woude (Jeugd, Onderwijs, Integratie en Emancipatie) van Gemeente Delft hielp ook nog een handje. De leerlingen werden getrakteerd op fruit van biologische supermarkt Odin (Poptahof) en de AH XL (Voorhof). Deze scholen zouden eigenlijk 2 weken eerder al komen, dat was door slecht weer even uitgesteld. Maar nu zitten dus echt alle 150.000 (!) bollen in de grond!

Ook zijn paden aangelegd zodat je straks lekker tussen de tulpenbollen door kunt wandelen. Bergen houtsnippers werden gedoneerd door M. v. Gooswilligen Groenvoorzieningen B.V. Op het Poptahof-veld volgen de houtsnipperpaden nog, op het Voorhof veld zijn ze door een aantal vrijwilligers uitgereden:

Wat een heerlijk werk, een soort finishing touch. Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe dit veld er nog maar een maand geleden uit zag!

Inderdaad, vooral het Voorhof-veld heeft een flinke metamorfose ondergaan. Zoek de verschillen!

En nu is het wachten tot het voorjaar! Stuur je ons een foto als je de eerste kopjes uit de grond ziet komen?? 🌷 🌷 Dat mag per e-mail of tag ons op Facebook of Instagram (@DelftBloeit).

Dat zal nog een paar maanden duren, dus rest ons voorlopig weinig meer dan te zeggen: Fijne feestdagen en een groen & kleurrijk 2020 gewenst!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!