De tulpen van stichting DelftBloeit trekken zich gelukkig niks aan van een coronavirus en komen momenteel met duizenden tegelijk op. De prachtige kleuren zorgen voor een vrolijke boel! Simon Huiberts, oprichter van de stichting, vertelt:

“We hebben 14 verschillende tulpensoorten geplant. Het leuke is dat die niet allemaal even snel groeien. Je ziet nu alweer hele andere kleuren dan een week geleden!”

Ander bijkomend voordeel: we kunnen langer genieten van de bloemenpracht omdat niet alle soorten op hetzelfde moment bloeien.

Dit jaar zijn de 150.000 bollen uitgespreid over twee velden: één derde staat in Poptahof (Papsouwselaan) en de rest groeit 600 meter verderop in Voorhof, op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef.

Geen plukdag
De afgelopen twee jaar heeft stichting DelftBloeit aan het eind van de bloeiperiode een plukdag georganiseerd. Dat kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan vanwege het coronavirus, maar gelukkig kun je wél genieten van de tulpen! Houdt hierbij natuurlijk rekening met andere voorbijgangers en volg de richtlijnen van het RIVM op.

Voor wie niet in de buurt woont of naar buiten kan maken we regelmatig foto’s, zodat je toch kunt meegenieten! Volg ons op Facebook of Instagram voor meer foto’s én filmpjes van de velden.

Helaas zijn de tulpen niet overal goed opgekomen. In Voorhof is een strook bollen uitgegraven en opgegeten door ratten of muizen. In Poptahof komt het vermoedelijk door de plassen water die er in de natte februari-maand zijn blijven staan.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!