De bouw gaat beginnen aan de Martinus Nijhoflaan, op 10 mei moeten wij het (geleende) terrein verlaten. Maar er zitten nog heel veel tulpen in de bouwgrond. Zonde als die verpulverd worden door de bouw. Daarom roept Stichting DelftBloeit op om zoveel mogelijk tulpenbollen te redden! Kom dus naar het veld – met eigen schepje (!) – en graaf je eigen bollen op.

De graaftijden zijn:

  • donderdag 6 mei van 7.00 uur tot 14.00 uur
  • vrijdag 7 mei van 7.00 uur tot 14.00 uur
  • zaterdag 8 mei van 09.00 uur tot 17.00 uur
  • zondag 9 mei van 09.00 uur tot 17.00 uur

Op zaterdag en zondag zijn er vrijwilligers van DelftBloeit aanwezig, maar op donderdag en vrijdag niet dus je hoeft je nergens te melden. Zorg (alle dagen) wel voor je eigen spulletjes (schepje, tas, handschoenen, etc).

Hoe moet dat dan?
Weet je niet precies hoe je de tulpen moet rooien, bewaren en planten? Geen nood! Het is heel simpel en we hebben de belangrijkste aandachtspuntjes voor je op een rijtje gezet. Open hier het stappenplan.

Vrijwilligers van Stichting DelftBloeit hebben de afgelopen jaar zelf succesvol oude bollen herplant. Het resultaat is de moeite waard!

Is het echt gratis?

Ja zeker! Om een aantal redenen: We zouden het zonde vinden als de bollen blijven zitten en dan kapot gaan, we geven ze liever een tweede leven! Daarnaast hopen we dat op deze manier meer mensen wat extra vergroening aanbrengen in hun tuin, balkon of wellicht in de straat. Misschien kan er nog wel een tegeltje uit je tuin, of is er een geveltuintje aan te leggen? Dan maak je ons écht blij!

Wil je graag een vrijwillige bijdrage geven? Dat is natuurlijk welkom. Alle opbrengsten worden gebruikt voor toekomstige projecten waarin we zorgen voor vergroening en/of verbloeming van de stad!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!