Wellicht is het je al opgevallen: Het tulpenvaas-kunstwerk staat niet meer aan de Papsouwselaan, maar is verplaatst naar de Martinus Nijhofflaan. Hiermee is ook duidelijk waar je het tulpenveld van Stichting DelftBloeit komend voorjaar kunt verwachten: op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef! Ook vorig jaar stonden er tulpen op dit veld, maar dit jaar wordt het veld nóg mooier.

Waterafvoer

“Een jaar geleden hebben we 100.000 bollen geplant op dit veld” vertelt voorzitter Frans Geerlink. “Helaas is een deel daarvan niet uitgekomen, waarschijnlijk omdat er plassen ontstonden op die plekken. Daarom hebben we nu slootjes gegraven om het water af te voeren en planten we ruim 25.000 nieuwe tulpen. Samen met de bollen die nog in de grond zitten van vorig jaar, zal dat weer een prachtige bloemenzee worden!” Om er in alle rust van te genieten komen er, met dank aan Natuurmonumenten, houtsnipperpaden door het veld heen en diverse bankjes.

Begin van het slootjes-graven.

Tulpen tegen polio

Stichting DelftBloeit heeft dit jaar de handen ineen geslagen met Rotary Delft Vermeer. Zij steunden afgelopen najaar de wereldwijde campagne End Polio Now. Door het kopen van tulpenbollen werd geld ingezameld voor dit goede doel. De kopers mochten hun bollen mee naar huis nemen, of doneren aan DelftBloeit. Dit heeft €9.000 opgeleverd én 6.000 tulpenbollen voor het Delftse bloemenveld, wat daarmee een ‘Rotary Vermeer-hoekje’ krijgt.

Schoolkinderen

Zoals ieder jaar komen schoolkinderen een deel van de bollen planten. Zo leren ze hoe een bloembol eruit ziet en hoe je hem plant, en in het voorjaar kunnen ze mee genieten van hún tulpen. Dit jaar helpen groep 7 en 8 van de Monseigneur Bekkerschool. Het gros van de tulpen wordt op 4 december machinaal geplant. En daarna is het wachten tot het voorjaar!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!