Op zaterdag 29 augustus werden vele mensen verblijd met een bosje zonnebloemen van Stichting DelftBloeit. Het zonnebloemenveld aan de Papsouwselaan bloeide de afgelopen weken prachtig, mede dankzij buurtbewoners die de bloemen geadopteerd hadden en ze zo nodig water gaven.

De mooiste bloem

De feestelijke middag begon met de prijsuitreiking voor de “mooiste zonnebloem uit het veld”. De adoptanten van dat veld, Elsje en Marije, kregen deze zaterdag een prijs uit handen van Frans Geerlink, voorzitter van de stichting. Daarna mochten zij natuurlijk een mooi boeket zonnebloemen uit hun veldje snijden.

“We hebben zo genoten van dit veld. Eerst met tulpen en nu met zonnebloemen!” vertelden de winnaressen blij.

Traditie in ere hersteld

Daarna kwam een aantal vrijwilligers van De Zonnebloem om voor hun ‘gasten’ bosjes zonnebloemen te snijden. De Zonnebloem is er voor mensen – hun zogenaamde ‘gasten’ – met een fysieke beperking. De afdeling Zonnebloem Delft-West bezorgt haar gasten al meer dan 35 jaar rond deze tijd 3 zonnebloemen. Deze traditie werd vorig jaar onderbroken omdat ze hun zonnebloemenveld kwijt raakten. Stichting DelftBloeit gaf ze dit jaar de mogelijkheid om de traditie weer op te pakken!

Verbinding

De Zonnebloem staat symbool voor betrokkenheid, toewijding en warmte. Helemaal in deze tijd is het belangrijk om te zorgen voor verbondenheid en betrokkenheid voor mensen die door een beperking eenzaam zijn of in een sociaal isolement dreigen te raken.

“We zijn heel blij dat we op de kans kregen om aan mensen die daar echt behoefte aan hebben letterlijk een zonnetje in hun huis te brengen!” – aldus de vrijwilligers van De Zonnebloem Delft-West.

Vogels, bijen en herfst

Het veld staat nog vol met zonnebloemen, ondanks de verwijderde plantjes. Sommige zijn al wel bijna uitgebloeid, maar worden daarmee een heerlijke snack voor vogels. Andere bloeien nog volop en zijn zo aantrekkelijk voor insecten. Daarnaast maakt zelfs de herfst al zijn entree: hier en daar schieten de paddenstoelen al uit de grond!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!