Nadat de tulpen waren uitgebloeid (bij de Papsouwselaan en de Martinus Nijhofflaan) mocht men de bollen uitgraven, om ze ergens anders weer te poten. De terreinen zouden worden bebouwd, vandaar. Door o.a. leden van de Rotary Vermeer en DelftBloeit werden aldus duizenden tulpenbollen “gered”.

Rotary Vermeer houdt jaarlijkse een actie (“End polio now”) waarbij men doosjes gevuld met tulpenbollen verkoopt. De opbrengst wordt vervolgens door de Bill Gates Foundation verdrievoudigd, waardoor er veel geld gaat naar het bestrijden en voorkomen van polio. Voor het tweede jaar op rij konden kopers van bollen deze doorsluizen naar DelftBloeit, om ze in de openbare ruimte te laten poten.

Omdat er geen geschikte braakliggende terreinen beschikbaar waren, gingen we op zoek naar andere plaatsen om te poten. Na overleg met de gemeente mochten we de groenstroken in de Phoenixstraat daarvoor gebruiken.

En zodoende waren we afgelopen november druk in de weer om langwerpige perkjes te beplanten met bollen. Niet alleen tulpen: dankzij subsidie van Fonds 1818 kunnen we ook andere bollen in de grond stoppen, zoals krokussen, narcissen, sieruien enz. Dat wordt een kleurrijk feest in het voorjaar!

Ook dit jaar heeft een school ons geholpen: enkele klassen van de Laurentius Praktijkschool hebben samen met ons graszoden geplagd, bollen gepoot en de grasplaggen vervolgens weer netjes op hun plaats teruggelegd – de graszoden afplaggen en later weer terugleggen bleek de beste manier van poten, zo ontdekten we proefondervindelijk. 

Ook de Rotary Vermeer heeft ons opnieuw erg geholpen met het poten van duizenden bloembollen. Enkele bedrijven, die uitkijken op de groenstroken zijn zo enthousiast geworden over wat er voor hun deuren gebeurt dat ook zij hun ‘bolletjes’ willen bijdragen: Steeds Advies en EBH sponseren de actie “End Polio Now” met voldoende bollen voor 10m2.

De stroken met bollen zijn afgezet met geel touw; zo worden ze straks niet per ongeluk weggemaaid…. Nu wachten tot de lente voor het resultaat!


Naast de bloemenvelden doet Stichting DelftBloeit nog veel meer! Zie hier een overzicht van de afgelopen activiteiten:

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Op de hoogte blijven? Volg ons!